Hedefler

Ulusal ve uluslar arası işbirliği ortamında eko-verimlilik kapsamında temiz üretim ve ürünlerin; proseslerin hammadde, üretim, kullanım (servis) aşamalarında kullanılan doğal kaynakların ve çevresel etkilerin teknik, çevre ve ekonomik boyutları ile değerlendirilerek yönetim, ürün/servis ve süreç kategorilerinde disiplinler arası uygulamalı araştırma ve geliştirme yapmak ve bu konularda politika ve aksiyon planları ile ilgili önerilerde bulunmak hedefiyle;

● Temiz üretim için teknoloji desteği sağlamak; üretim ve hizmet sektöründe verimliliği artırmak, kaynak girdilerini ve kimyasal tüketimini azaltmak, daha az atık oluşturmak, ve en önemlisi çevreye olan riskleri azaltmak.

● Sürdürülebilir üretim ve tüketim konularını teşvik etmek ve geliştirmek için politika ve yönetmelikler kapsamında karar verici mekanizmalar, sanayi ve ilgili sektörlerde tanınmış uzmanlar ile akademik ve araştırma enstitüleri arasında yeni bağlantılar, ağ ve işbirlikleri kurmak.

● Çevresel, ekonomik kaygılara dayanan uluslararası standartlar ve araştırma yöntemleri ile dünyaca tanınan ürün akreditasyon standartları uygulamak.

● Atık ve enerji yönetimi stratejileri sağlayarak eğitim programlarına, kampüse ve günlük yaşama sürdürülebilirlik kavramını entegre etmek.

● Çevresel karar verme mekanizmalarını kullanarak, bütünleşmiş kaynak korumasına dair bölgesel stratejiler, planlar ve programlar geliştirip uygulamaya sokmak.

● Bir kurumun ürün, süreç ve hizmetlerinden kaynaklanan çevresel etkilerini azaltmak için, daha verimli teknoloji ve üretim sistemleri kullanarak, kaynak ve kimyasal tüketiminde ve/veya tüm yaşam döngüsü aşamasında üretilen atık ve emisyonlarında azalma sağlamak.

● Türkiye’deki yeşil girişimcilik çalışmalarını ve sürdürülebilir kalkınma kapsamına giren konularda uygulamalı araştırmaları desteklemek ve teşvik etmek.