• 14 Aralık 2021

Yeşil Mutabakat Bilgilendirme Toplantısı

10 Kasım 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe giren Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın şirketlere getireceği yükümlükler konusunda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile ‘Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın Şirketlerimize Yükleyeceği Sorumlulukları Biliyor Musunuz?’ toplantısı düzenlendi. STSO Meclis Salonunda yapılan toplantıya Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, sanayiciler ve SCÜ öğretim üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan STSO Başkanı Mustafa Eken, “Ülkemizin de imzacı olduğu Avrupa Yeşil Mutabakatı 10 Kasım 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Bu anlaşma kapsamında 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarının 1990 yılına kıyasla yüzde 55 azaltılması hedeflenmekte, anlaşma imza sahibi ülkeleri ciddi yükümlülük altına almaktadır. Mutabakat kapsamında Türkiye’nin, AB ile işbirliğine devam edebilmesi için en fazla değişim ve dönüşüm geçirmesi beklenen tarım, elektronik, ambalaj, plastik, tekstil ve inşaat (ve inşaata girdi sağlayan imalat kolları) gibi sektörlerde düzenlemeleri iyi anlaması ve gelişmeleri takip etmesi gerekmektedir” dedi.

Programda STSO Akademik Danışmanı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Dr. Şebnem Özdemir, Yeşil Mutabakat ve Şirketlerimize Getirdiği Yükümlülükler,  SCÜ İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Halil İbrahim Kaya, Yeşil Ekonomi, Yeşil Sanayi, Şirketlere Öneriler,  SCÜ Yenilenebilir Enerji Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Derya Betül Ünsal Çelimli ise Şirketlerde Enerji Verimliliği ve Karbon Azaltım Yöntemleri konularıyla ilgili sunum yaparak sanayicilere bilgi verdi.

Haber linki: https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/sivas/stsodan-sanayicilere-avrupa-yesil-mutabakati-b-6662018